Suuri Suomalainen Kirjakerho

Otsikko: Ella ja kaverit hevosen selässä

Parvela, Timo

Jäsenhinta: 17,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Robin Hood

Kunnas, Mauri

Robin Hoodin tuntevat kaikki. Hän on se Sherwoodin metsien lainsuojaton, joka varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Ja on iloisine veikkoineen jatkuvalla sotajalalla Nottinghamin sheriffin kanssa. Mauri Kunnaksen sankari käyttää kaiken kekseliäisyytensä pihistääkseen herkkuja ja härnätäkseen niitä, joilla on valtaa. Herkkusuu sheriffi jää nuolemaan näppejään, kun Robin ryövää hänen marjapiirakkansa, ja jousiammuntakilpailuissa Robinin nuolet uppoavat aivan sattumoisin sheriffin takalistoon…

Jäsenhinta: 22,90
Hinta sinulle: 0,00

Otsikko: Tankkien kesä

Kähkönen, Sirpa

Vahva romaani muutamasta kuohuvasta viikosta Euroopan hulluna vuonna, valheista ja hylkäämisistä mutta myös uudelleen viriävästä toivosta Elokuussa 1968 arkkitehti Juho Tiihonen palaa kotikaupunkiinsa Kuopioon, joka on muutoksen kourissa. Elementtikerrostalot kohoavat, vanhat puutalokorttelit häviävät. Niin katoavat myös kaupunkilaisten muistot, joita poliittisesti herännyt Stella Mertanen nauhureineen tallentaa. Eläkkeelle jäänyt Lassi Tuomi hoitaa pientä lapsenlastaan. Annaa masentaa siirtolapuutarhamökin jyrääminen moottoritien alle. Mitä tapahtui keväällä 1945? Juho tajuaa, että hänelle on valehdeltu vuosikaudet. Minne lapsuudenystävä katosi? Kun maailma järkkyy, eniten kärsivät lapset.

Jäsenhinta: 24,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Lempi

Minna Rytisalo

Kuka on Lempi? Mitä on lempi? Lapin sota pyöräyttää ihmisten elämät kuin ruletissa. Viljami joutuu jättämään vastavihityn vaimonsa piikatytön kanssa kaksin kotiin ja lähtemään rintamalle. Kaikkien on uskallettava lähteä, tartuttava tilaisuuteen ja elettävä hetkessä tehtyjen päätösten kanssa. Rakkaus kannattelee, tuhoaa ja muuttuu syyllisyydeksi. “Rappusilla seisova on jähmettynyt aloilleen, koko maailma on, linnut hiljaiset, pihakuusi kuuntelee, mikään ei kasva eikä aalto lyö rantaan juuri sillä hetkellä kun kaikkeus odottaa nytkähtävänsä uuteen asentoon, ja sitten se nytkähtää, ja se on kaiken loppu, ja se on kaiken alku.” Lempi on kolmen henkilön todistus Lapin sodan aikaisesta perhetragediasta. Romaani osoittaa, miten emme koskaan näe toisiamme kokonaisina meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään. Minna Rytisalon herkkyydessään väkevässä romaanissa on voimakas jännite ensimmäiseltä sivulta viimeiselle. Lempi kertoo intohimoisesta, mustasukkaisesta ja kaikki rajat ylittävästä, lojaalista rakkaudesta. Se on taiten rakennettu, ilmaisuvoimainen ja hallittu proosadebyytti.

Jäsenhinta: 24,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Satokauden ruokaa

Haavisto - Karjula

Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret. Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali. Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

Jäsenhinta: 34,70
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Mielensäpahoittajan keittiössä

Kyrö, Tuomas

Kyllä syntyy paras ruoka perunasta, voista ja leivinuunista. Tässä lättähatuillekin soveltuvassa keittokirjassa Mielensäpahoittaja neuvoo, kuinka kala savustetaan ja kinkku paistetaan. Kirja sisältää Mielensäpahoittajan ainutlaatuisia näkemyksiä ruoasta, noin 100 herkullista reseptiä, valmistusohjeet ja ruokahalua nostattavia kuvia. “Kyllä koittaa jokaisen juhlan jälkeen tavallinen tiistai. Silloinkin on syötävä. Hyvin ja riittävästi.”

Jäsenhinta: 24,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Hiljaisuus

Hirvisaari, Laila

Riipaiseva tarina yksinäisen lapsen peloista ja salaisuuksista Eletään sodanjälkeistä aikaa pienessä kylässä lähellä itärajaa. Inga on luokan kummajainen. Isovanhempien hoivissa kasvanut yksinäinen tyttö lukee paljon ja on kiinnostunut avaruuden ilmiöistä, mutta on lakannut puhumasta ja hoitaa koulutehtävänsä kirjoittamalla. Esiliinantaskuvihko täyttyy kysymyksistä ja vastauksista. Opettajalta ei riitä ymmärrystä, luokkatoverit pilkkaavat Nilkku-Inkuksi. Päiväkirja ja mielikuvitusmaailma ovat tytön pakopaikka ja pelastus. Kesävieraaksi saapunut poika lohduttaa ja auttaa viimein kohtaamaan menneisyyden kauhut. Pitkään vaietuista sota-ajan tapahtumista lähtenyt tarina saa yllättävän lopun.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Mielensäpahoittajan hiihtokirja

Kyrö, Tuomas

Mielensäpahoitajan hiihtokirja kuuluu jokaisen Suomen kansalaisen treenikassiin. Mielensäpahoittaja kertoo totuuden urheilusankareistamme, vapaasta ja perinteisestä sekä oikeasta voitelusta. Hiihtokirja virittää suomalaisen hiihto- ja lukukansan Lahden 2017 MM-kisojen tunnelmaan. “Hiihtäjän tarkoitus on mennä metsään. Ja metsästäkin eteenpäin, järven jäille, vieraille maille. Metsästä palatessaan hänellä on oltava jotain tarpeellista mukanaan. Karhu, emäntä, uusia tietoja ja taitoja, mausteita taikka harvinaisesta turkiksesta tehty hattu. Kilpahiihdossa metsään menneen hiihtäjän pitää tulla takaisin kultamitalin kanssa. Vähintään on tehtävä talven paras hiihto.”

Jäsenhinta: 14,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Matriarkka

Tervo, Jari

Aamu Karitsantytär syntyi vaiti ja silmät auki. Runsaana vyöryvä vaellusromaani, jossa liikkeellä ovat kokonaiset kansanryhmät. Ennen ja nyt. Matriarkka on ehtymätön runsauden sarvi: moniääninen, taitavasti orkestroitu, paikoin surrealistisiin korkeuksiin kohoava eepos inkeriläissuvun elämästä. Tarina alkaa Aamu Karitsantyttären syntymästä Simpukan kylässä Neuvosto-Inkerissä ja seuraa hänen ja hänen sukunsa pitkää vaellusta: karkotusta Siperiaan, evakuointia Suomeen ja palauttamista Neuvostoliittoon. Siinä yhdistyvät historialliset tapahtumat sekä ajankohtaiset teemat, kuten pakolaisuus ja nyky-Venäjä. Teos on häikäisevä taidonnäyte, jossa Jari Tervon kieli ja kerronta virtaavat pidäkkeettömämpänä ja rikkaampana kuin koskaan.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Paras mahdollinen maailma

Pulkkinen, Riikka

Mitä tapahtui Berliinissä yli 20 vuotta sitten? Väkevä romaani äidistä joka on tehnyt peruuttamattoman virheen, isästä joka ei löydä tietä ulos surustaan ja tyttärestä jolle muistaminen on liian kipeää. Teatterikorkeakoulusta valmistunut Aurelia on saman ikäinen kuin vapaa Eurooppa: hän on syntynyt Berliinin muurin murtumisen päivänä. Nyt Aurelia on läpimurtonsa kynnyksellä, kun kulttiohjaaja on kutsunut hänet näytelmänsä päärooliin. Samaan aikaan Aurelian isä makaa sairaalassa puhumattomana. Äidin toistuviin soittoihin Aurelia ei suostu vastaamaan. Mitä isä ehti kertoa ennen sairauskohtaustaan? Ja kuka kulkee Aurelian kannoilla ja tietää kaikesta enemmän kuin hän itse?

Jäsenhinta: 24,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Hot dog

Mäki, Reijo

Turkulaiskapakan lattialla makaa luotien rei’ittämä ruumis: pelätty ja vihattu kulmien kingi on kuollut. Oranssihuppuinen asemies poistuu sanaakaan sanomatta. Kolme vuotta myöhemmin yksityisetsivä Jussi Vares kohtaa kesäfestivaalin pyörteissä vanhan tuttunsa, ex-poliisi Eero Prännin, jolla on uutta tietoa selvittämättömäksi jääneestä veriteosta. Sitten Pränni katoaa jälkiä jättämättä. Kun Vares uppoutuu vyyhtiin, on vastassa vaikka mitä. Kohtalokas performanssitaiteilijatar, kurikkalainen gangsteritrio, grillijuhlat joissa käsikranaatti korvaa maissintähkät. Ja neljä senttiä jäänkylmää terästä kohtalokkaan herkässä paikassa.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Ansionsa mukaan

Leon, Donna

Kiristystä ja henkistä väkivaltaa – komisario Brunetti kirjavarkaan jäljillä Venetsialaisesta Biblioteca Merulasta on kadonnut mittaamattoman arvokkaita, satoja vuosia vanhoja kirjoja. Järkyttynyt henkilökunta epäilee amerikkalaista tutkijaa, joka on poistunut kaupungista kuin tuhka tuuleen, ja Brunetti kutsutaan paikalle. Onko varas voinut toimia yksin? Mitä salivahti on nähnyt? Entä mitä upporikas mesenaatti haluaa? Käy ilmi, ettei antikvaaristen teosten pimeillä markkinoilla kaihdeta raakoja, äärimmäisiäkään keinoja. Komisario Brunetti paneutuu häikäilemättömän rikollisen mielenliikkeisiin luotettavan tiiminsä, Vianellon ja signorina Elettran avulla.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Kullan kallis

Jungstedt, Mari

Gotlannin murhakuningatar on iskussa! Huippusuositun dekkarisarjan kahdestoista murhamysteeri käynnistyy hylätyltä kivilouhokselta. Kiinteistövälittäjä Sanna Widding löytyy kuolleena kivilouhokselta Gotlannin pohjoiskärjessä. Hän on hiljattain kaupitellut louhoksen lähistöllä sijaitsevaa komeaa vanhaa maataloa, jonka myynti on nostanut omistajasuvussa pintaan vanhoja kaunoja ja salaisuuksia. Komisario Anders Knutas palaa sairaslomalta keskelle vaiheikasta murhatutkintaa ja tajuaa pian, ettei Sanna Widding ole jäämässä ainoaksi uhriksi. Mari Jungstedtin dekkareita on myyty Ruotsissa yli kolme miljoonaa ja Suomessa yli 200000 kappaletta. Hän on lyönyt läpi yli 20 maassa, mm. Yhdysvalloissa.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Norma

Oksanen, Sofi

Normalla on visusti varjeltu salaisuus; valtoimenaan kasvavat hiukset, joilla on oma tahto ja mieli. Poikkeuksellinen kyky on ruokkinut kaikessa hiljaisuudessa äidin työpaikan, kampaamo Tukkataian, asiakasvirtoja. Hennot suomalaiskiharat ovat vaihtuneet runsaisiin hiuspidennyksiin, joiden alkuperästä kukaan ei ole vaivautunut kysymään. Ennen kuin nyt. Kun helppojen voittojen houkuttelemana yhä useampi kärkkyy osinkoja menestyvästä hiusbisneksestä, muuttuvat salaisuudet Norman ympärillä tukahduttaviksi.

Selviääkö Norma labyrintistä, jossa ihmishenki on vain vaihdannan väline? Mitä muuta naiset ovat hiustensa lisäksi
valmiita uhraamaan paremman tulevaisuuden vuoksi tuntemattomissa maissa? Upeiden hiusten lisäksi romaanin sivuilla käydään kauppaa ihmisten syvästi henkilökohtaisilla toiveilla, haluilla perustaa perhe keinolla millä hyvänsä. Entä houreisiinsa tuomittu Helena? Millainen sukuhistoria paljastuu hänen unikuvistaan? Vähä vähältä Normalle näyttäytyy maailma, jonka olemassaoloa hän ei haluaisi uskoa todeksi.

Sofi Oksasen teos osoittaa päällisin puolin viattoman kauneudentavoittelun raadollisen puolen. Vähä vähältä mukaansa viettelevä kerronta tekee ihmissuhteista pelin, jossa jokainen pyrkii maksimoimaan hyötynsä. Terävä romaani piirtää ajastamme kuvan, jota ei ole miellyttävää katsoa, mutta jonka kohtaaminen on välttämätöntä.

 

Jäsenhinta: 24,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Superhyvää suolistolle!

Putkonen, Leena

Turvotusta, ilmavaivoja, vatsakipua, ripulia? Mieli maassa ja jatkuva väsymys? Kuulostaako tutulta? Älä anna mahasi määrätä. Superhyvää suolistolle! -kirja neuvoo, miten voit helpottaa elämääsi ruokavalion, liikunnan, stressinhallinnan ja muiden käytännön muutosten avulla. Valtaosa herkkävatsaisista saa avun räätälöidystä FODMAP-ruokavaliosta: olo paranee jo lyhyessä ajassa, kun oppii välttämään huonosti imeytyviä hiilihydraatteja. Apuna ovat suositeltavien ja vältettävien ruoka-aineiden listat. Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen on erikoistunut vatsa- ja suolistovaivoihin. Hän on kouluttautunut FODMAP-asiantuntijaksi Lontoossa sekä Australiassa.

Jäsenhinta: 34,70
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Virkkausmallien käsikirja

Hazell, Sarah

Virkkausmallien käsikirja sisältää 200 virkkausmallin vaiheittaiset ohjeet, mallikuvat ja kaaviot. Kirjassa käydään läpi kaikki suosituimmat virkkaustekniikat: klusterit, pallosilmukat, nypyt, pitsimäiset simpukkamallit, verkkovirkkaus, kohosilmukat sekä klassiset sahalaita- ja aaltokuviot. Kirja on jaettu eri osioihin, joissa silmukkamallit esitetään vaikeusjärjestyksessä helpoimmasta lähtien. Lisäksi mukana on runsaasti tietoa virkkauksen työtavoista ja perussilmukoista. Sarah Hazell on freelance-opettaja sekä neule- ja virkkaussuunnittelija, joka aloitti lankavalmistaja Rowan Yarnsin palveluksessa vuonna 2006. Hän on ollut kirjoittajana useissa virkkaus- ja neulekirjahankkeissa.

Jäsenhinta: 29,40
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Juurihoito

Nousiainen, Miika

Miika Nousiaisen romaani Juurihoito on ovela kertomus poissaolevasta isästä, veljeydestä ja vähän juurihoidostakin. Kauppareissulleen jääneen Onni Kirnuvaaran pojat etsivät isäänsä Australiasta saakka, ja taipaleen varrelta löytyy lisää perheenjäseniä. Isän etsintä on kuin juurihoitoa: ei aivan kivutonta, mutta lopulta helpottavaa.

Hammaskartta ohjaa vastustamatonta tarinaa kadonneen isän jäljillä maasta ja mantereelta toiselle Onni Kirnuvaara häipyi jo varhain poikansa elämästä kauppareissulle eikä hänestä puhuttu enää. Vuosikausia myöhemmin juurihoidossa paljastuu, että pojalla on paitsi huonokarmainen purukalusto myös hammaslääkäriveli, lapsena yhtä lailla jätetty. Veljekset lähtevät selvittämään isänsä kohtaloa matkalle, joka vie monen mutkan kautta aina Australian peräkylille. Sillä isä se on vähän huonompikin isä. Reitillä Darwiniin suvun salaisuudet avautuvat, löytyy uusia perheenjäseniä ja kuluu metreittäin hammaslankaa. Juurihoito sattuu mutta eteläisen tähtitaivaan alla alkaa kummasti helpottaa.

Jäsenhinta: 24,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Hertta

Köngäs, Heidi

Säkenöivä romaani Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon suhteesta, sen noususta ja tuhosta sodan ja vaaran vuosina Hertta on 35-vuotias vapautuessaan vankilasta keväällä 1939, nälkäinen ja täynnä tahtoa. Poika Juri on jäänyt Moskovaan, samoin nuoruus. Hertta tutustuu komeaan Leinoon, ja rakastuu päätä pahkaa. Salamarakkaudesta alkanut suhde muuttuu palavan poliittiseksi liitoksi. Talvisodan Hertta ja Leino piileskelevät maan alla ja joutuvat jatkosodan aikana turvasäilöön. Rauhan tultua koittaa kommunistiparin loiston aika. Leinosta tulee ministeri ja Hertasta maan tunnetuin naispoliitikko. Hertta on valmis antamaan aatteelle koko elämänsä, mutta mihin Leino on valmis? Kenen puolella hän on?

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Seitsemän nimen tyttö

Lee, Hyeonseo

Nuoren naisen uskomaton pako suljetusta maasta Hyeonseo Lee varttuu hyvän perheen tyttärenä Pohjois-Koreassa. Hän uskoo, että hänen kotimaansa on paras paikka elää, mutta alkaa kasvaessaan epäillä virallista totuutta. Hyeonseo päättää käydä salaa tapaamassa sukulaisia Kiinassa ja jää maahan. Tästä alkaa hurja selviytymistarina.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Salametsästäjä

Gerritsen, Tess

Piinaavan jännittävässä trillerissä Maura Isles ja Jane Rizzoli saavat vastaansa sarjamurhaajan, joka saalistaa Afrikan savanneilla. Seitsemän turistia on matkustanut Botswanaan kokeakseen todellisen safariseikkailun. Loma muuttuu pian epätoivoiseksi kuolemanleiriksi. Joka ilta auringonlaskun jälkeen yksi heistä katoaa – jäljelle jää vain luunsiruja ja vaatteenriekaleita. Hyökkääkö pimeydestä jokin vaarallinen villieläin, vai vaaniiko peto heidän keskuudessaan?

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Samaa verta

Cornwell, Patricia

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Ruotsalaiset saappaat

Mankell, Henning

Fredrik Welin herää siihen, että hänen talonsa palaa ja hän ehtii pelastautua nipin napin, yllään sadetakki ja jalassa kaksi vasemman jalan kumisaapasta. Fredrikin ravistelee alistuneesta tilasta tytär ja saarelle saapuva toimittaja, jotka saavat Fredrikin elämän perustukset järisemään. Saaristossa palaa jälleen talo ja syksyn tapahtumat saavat päätöksen, jota Fredrik ei ikinä olisi osannut odottaa. Ruotsalaiset saappaat on itsenäinen jatko-osa romaanille Italialaiset kengät.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Yöperhonen

Kettu, Katja

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Suomen lasten iltasadut

Hirvisaari, Laila

Ruma ankanpoikanen, Hannu ja Kerttu, Tuhkimo, Keisarin uudet vaatteet… Perinteisten satujen lumo ei haihdu! Rakastetut sadut kestävät sukupolvesta toiseen, ne ovat yhteistä kulttuuriperintöämme. Laila Hirvisaaren ja Anja Salokanteleen kokoama valikoima sisältää mm. H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten satuja sekä eläinsatuja meiltä ja muualta. Kaikki valikoiman nelisenkymmentä satua Anja Salokannel on kirjoittanut nykykielelle perinteitä kunnioittaen. Satujen hurmaavat kuvat on tehnyt kuvittaja Emmi Jormalainen.

Jäsenhinta: 37,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Käärmeitten kesä

Hämeen-Anttila, Virpi

Koukuttava murhamysteeri 20-luvun Helsingissä – Agatha Christien hengessä. Veitsenterävä Karl Axel Björk jäljittää pirullisen älykästä murhaajaa, joka vaihtaa nahkaansa kuin käärme. Kesällä 1921 Karl Axel Björk saa selvitettäväkseen vanhan naisen kuoleman, jonka poliisi on sivuuttanut pelkkänä sydänkohtauksena. Kun ilmenee toinenkin kuolemantapaus, alkaa näyttää siltä, että vainajat ovat ovelan myrkyttäjän uhreja. Samaan aikaan Suomessa syttyy ulkopoliittinen skandaali, jossa hallitus, armeija ja suojeluskunta­järjestö taistelevat kukin arvovallastaan koko ajan kovenevin panoksin. Björkin vanhat viholliset Valaveljet eivät myöskään lepää, vaan käyvät hänen kimppuunsa odottamattomilla aseilla.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Rautaveri

Marklund, Liza

Liza Marklundin kirjoja on myyty Suomessa jo yli miljoona kappaletta! Lue kuinka rakastetun Annika Bengtzonin tarina päättyy. Yhdennessätoista ja viimeisessä dekkarissa Annika Bengtzon kohtaa menneisyytensä kipupisteet. Hänen sisarensa Birgitta on kadonnut jäljettömiin. Sisarusten välit ovat etäiset, mutta juuri ennen katoamistaan Birgitta on yrittänyt pyytää Annikalta apua. Kvällspressenin rikostoimittajana Annika seuraa raakoja murhia käsittelevää oikeudenkäyntiä. Sitten päätoimittaja kertoo, että lehden paperiversio lopetetaan. Annika luovii uusperheen arjessa ja koettaa selättää paniikkikohtaukset. Sisarta jäljittäessään hänen on kohdattava lapsuudenperheensä tulehtuneet haavat.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Leo

Lundberg, Ulla-Lena

Kun 14-vuotias Erik Petter perii isältään raskaasti tappiollisen tilan, meri on hänen ainoa mahdollisuutensa. Ensimmäisen laivan mastot kohoavat kylänväen epäluuloista huolimatta, ja uudenkarhea alus lasketaan rohkeasti vesille. Vähitellen Erikistä kasvaa menestyvä laivanvarustaja, kylän mahtimies. Aluksista uljain on kuunari Leo, joka tuo vaurautta omistajalleen ja koko kylälle. Mutta menestyksestä joudutaan maksamaan kallis hinta, eivätkä kaikki merelle lähtijät koskaan palaa. Elämä on ankaraa myös niille, jotka jäävät rannalle odottamaan kuunarien paluuta. Silti vaikeidenkin aikojen yli kantaa kyläläisten suunnaton elämänhalu ja toivo valoisasta tulevaisuudesta. Usko meren tuomaan vaurauteen on vahva. Maailma kuitenkin muuttuu merenkulkijoiden ympärillä, ja kuunarien loiston aika on lyhyt. Hartaasti odotettu uusintapainos vie lukijansa 1800-luvulle kuunarien aikaan. Lundbergin taidokkaassa kerronnassa tuntuu meren tuoksu ja kauan sitten kadonneen maailman lumovoima.

Jäsenhinta: 27,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Piispansormus

Kaunisto, Milja

Olavi Maununpoika elää raukeaa elämää Servièresin linnassa. Maisterin eloa rikastuttavat piispa Cauchonilta kiristetyt kulta-arkut. Olavin vilpillisyys saa kuitenkin rakkaan Miraclen etääntymään. Kun Miraclen kasvinkumppani, tallimestari Oudinet, katoaa, vain Olavi yksin tietää minne. Kun salaisuus selviää, se sinetöi myös Olavin ja Miraclen kohtalon. Olavin elämä saa uuden suunnan Pariisissa, kun satavuotisen sodan päättyessä hänelle tarjotaan Sorbonnen rehtorin virkaa. Vallan hinta on kova, sillä piispa Cauchonin koston päivä koittaa. Olavi pyytää apua Jolanda Aragonilaiselta, mutta herttuatar on kaunis ja kuolettava kuin kultainen myrkkymalja, ja Olavi päätyy tanssimaan henkensä edestä mahtinaisen narun päässä. Kun katolisen kirkon valta jaetaan, ja Olavi Maununpoika pääsee kultaiselle istuimelle, on vaakakupeissa ylin valta ja rikkirepivä rakkaus, elämä ja kuolema. Piispansormus on komea päätös Olavi Maununpojan nuoruusvuosien tarinalle. Milja Kauniston herkullinen kerronta ja värikäs kieli hehkuvat jälleen häpeilemättömän runsaina. Trilogian aiemmat osat Synnintekijä ja Kalmantanssi ovat ehtineet jo nostaa Milja Kauniston historiallisen romaanin kärkinimien joukkoon.

Jäsenhinta: 23,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Mutta minä rakastan sinua

Nuotio, Eppu

Valloittava kuvaus keski-ikäisestä rakkaudesta täynnä kaipausta ja huumoria. Kun ei ole mitään menetettävää, ja kaikki. Karin Kiurukorpi, viisikymppinen historianopettaja, toipuu avioerosta. Petetty ja jätetty on myös Lauri Eriksson, insinööri, jolle nainen on yhä mysteeri. Karin ja Lauri osuvat sattumalta samaan asuntonäyttöön, ja Kohtalon sormi tarttuu heitä kauluksesta. Tunteikas tarina vie heitä toisiaan ja rakkautta kohti. Matkassa on monta mutkaa, joita aiheuttaa myös Kaari Pelkonen, Lauriin epätoivoisesti hullaantunut työkaveri. Koittaako viimein päivä, jona Karin ja Lauri uskaltavat paljastaa toisilleen kaiken? Päivä, jolloin kaipaus on heidän yhteistä menneisyyttään?

Jäsenhinta: 26,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Oma sato

30 kasvin kasvatusohjeet ja yli 80 ruoka- ja säilöntäohjetta! Vihanneksia, juureksia ja mausteyrttejä voi viljellä omalla kasvimaalla, mutta myös ruukuissa, laatikoissa ja säkeissä. Kasvattamalla itse omat kasvikset, saat varmasti tuoretta lähiruokaa ja voit iloita kasvun ihmeestä.

Oma sato -uutuuskirjassa esitellään 30 kasvia: juureksia, vihanneksia ja yrttejä. Kustakin kasvista kerrotaan taustatietoja, annetaan yksityiskohtaiset ja selkeät ohjeet viljelyyn, sadonkorjuuseen sekä säilytykseen ja käyttöön. Tämän käsikirjan avulla onnistut ja voit iloita omasta sadosta!

Oma sato on mainio käsikirja sekä aloittelevalle kotipuutarhurille että kokeneemmalle viljelijälle. Saat kirjasta kattavat ohjeet niin ensimmäisen viljelypaikan perustamiseen kuin entistä onnistuneempaan satoon. Vinkkejä antaa mm. puutarhuri Paula Ritanen-Närhi.

Innostu viljelemisestä – pihalla, parvekkeella tai ikkunalaudalla!
– kasvimaan perustaminen pihalle, terassille tai parvekkeelle
– kattavat tiedot 30 kasvista
– milloin ja mihin kylvetään, koulinta, lannoitus, kastelu, hoito – seikkaperäiset viljelyohjeet
– mahdolliset ongelmat ja tuholaisten torjunta
– sadonkorjuun ajankohta ja menetelmät
– kasvisten käyttö ja säilyttäminen
– yli 80 herkullista ruoka- ja säilöntäohjetta: 2-4 ohjetta jokaisesta esitellystä kasvista
– 208 sivua, 20 x 24,7 cm, kovakantinen

Jäsenhinta: 48,00
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Suuri kivunhoitokirja

Mark Bricklin

Asiantuntijoiden toimittama Suuri kivunhoitokirja on suomalaisen asiantuntijan tarkistama, luotettava teos. Saat yksissä kansissa perinteiset, hyväksi koetut keinot ja uusimman tiedon.
Suuren kivunhoitokirjan suomenkielinen laitos on nyt päivitetty, sillä tieto taudeista ja niiden hoidoista muuttuu ajan kuluessa. Lukijalle on näin tarjolla ajantasaista, turvallista ja tehokasta itsehoitotietoa. Lukuisat yksityiskohdat hoitosuosituksissa ovat täsmentyneet, mutta kirjan rakenne on säilynyt ennallaan. Kunkin terveysongelman tai taudin kohdalla kerrotaan kipuoireista ja niiden syistä sekä nopeista ja muista hoitokeinoista, kipujen ennaltaehkäisyä unohtamatta. Soveltuvin osin kirjassa esitellään myös liikunnan ja omien harjoitteiden tarjoamia hoitokeinoja sekä ravintoon, vitamiineihin, hivenaineisiin ja luontaistuotteisiinliittyviä neuvoja. Joidenkin sairauksien kohdalla käydään läpi apukeinoja, joissa tarvitaan itsesuggestiota ja omien käsien apua. Tärkeää on seurata kirjan ohjeita siitä, milloin on mentävä nopeasti lääkärin vastaanotolle. Uskon, että Suuri kivunhoitokirja auttaa lukijoita entistä paremmin hoitamaan kipuja tehokkaasti ja mahdollisimman varhain ja siten vähentämään pitkäaikaisen lääkehoidon ja jopa leikkausten tarvetta.
Heikki Takala
Yleislääketieteen ja työterveyslääketieteen erikoislääkäri

Jäsenhinta: 39,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Ullan kotiruokaa

Ulla Svensk

Tunnettu leivonnan taitaja Ulla Svensk on myös mestarikokki. Ullan kotiruokaa -kirjan noin 60 konstailemattoman ruokaohjeen joukossa on tuttuja suomalaisten suosikkeja pinaattikeitosta kaalikääryleisiin ja helppoihin lihapulliin. Samalla Ulla johdattaa kotikokit myös hieman jännittävämpiin makuyhdistelmiin. Maistuisiko sinihomejuustolla höystetty bataatti-punajuurikeitto tai tonnikalapihvit limemuusin ja -dipin kera? Jälkiruoaksi voi valita vaikkapa mutakakkua vadelmamelban kera tai mini-uunijäätelöt. Ullan resepteillä saat arkiruokaan uutta tvistiä!

Jäsenhinta: 29,95
Hinta sinulle: 1,00

Otsikko: Kukoistava kotipuutarha

Christel Kvant

Muhkea puutarhaopas sisältää kaiken, mitä kotipuutarhurin tarvitsee tietää luodakseen puutarhastaan kauniin, omannäköisen ja viihtyisän – sekä halutessaan myös satoa tuottavan. Aluksi kirjassa annetaan neuvoja puutarhasuunnitteluun, tyylin valintaan ja värien sommitteluun. Tämän jälkeen perehdytään puihin, pensaisiin ja pensasaitoihin, nurmikoihin, kiveyksiin, lampiin, oleskelupaikkojen luomiseen, kasvihuoneisiin, maaperän lannoitukseen sekä kasvien hoitoon ja suojeluun. Monipuoliseen kasvivalikoimaan sisältyy runsaasi hyöty- ja koristekasveja. Tarkasti Suomen oloihin sovelletusta kirjasta löytyvät tiedot mm. kaikkien mainittujen kasvien viihtymisestä eri ilmastovyöhykkeillä. Mukana on kattava lajihakemisto.

Jäsenhinta: 31,00
Hinta sinulle: 1,00

1 Valitse kirjat
2 Täytä yhteystiedot